Římskoprávní kořeny nabytí vlastnického práva přírůstkem v návrhu tereziánské kodifikace soukromého práva a v navazujících revizních osnovách - Šmídová Malárová, Lenka (Masarykova Univerzita, 2025)
Monografie představuje výsledky právněhistorické a romanistické analýzy právní úpravy nabývání vlastnického práva přírůstkem (akcesí) v návrhu tereziánské kodifikace soukromého práva z roku 1766 a v navazujících osnovách Hortenově (1776), Martiniho (1796) i finální Zeillerovy, na jejímž základě byl v roce 1811 vydán Všeobecný zákoník občanský (ABGB).
Keywords: Codification du droit; Droit des biens; Droit romain; E-knihy; Elektronické knihy; Knihy; Property law; Propriété; Právní dějiny; Soukromé právo; Vlastnické právo; Čítárna; římské právo

Rupture du lien matrimonial, pluralisme juridique et droits des femmes en Afrique de l'Ouest francophone - Bengaly, Abraham; Youra, Boukar; Fall, Papa Talla (Danish Institute for Human Rights, 2014)

La personnalité morale en droit privé comparé : l'unité du concept et ses applications pratiques - Allemagne, Angleterre, Belgique, Suisse, Etats-Unis, France, Italie, Pays-Bas et Suisse - Simonart, Valérie (Bruylant, 1995)