OHADA bölgesinde yabancı yatırımlara ilişkin hukuki sorunlar « Türk hukuku ile karşılaştırmalı olarak » - Useni, Ahmed Emedi (İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2021)
OHADA bölgesindeki yabancı yatırımların yasal korunması bahassederken yasal mekanizmaların varlığı fikrine atıfta bulunur. Yabancı yatırımlarının korunmasının sağlanması Bu Örgüte üye olmayan ülkelerin vatandaşları. Mukayese arama sürecinde Türk hukuku ile anlayışlı olmalıdır. Bu yatırımlar için optimal yasal güvenlik modeli olmalidir çünkü OHADA yasa nispeten yeni ve yapım aşamasındadır. Talking about the legal protection of foreign investments in the OHADA zone inevitably refers to the idea of the existence of legal mechanisms capable of ensuring the protection of investments of economic operators who are nationals of non-member countries of this Organization. The comparison with Turkish law must to be understanding in the process of seeking the model of optimal legal security for these investments, because the OHADA law remains relatively new and under construction.
Keywords: Company law; Comparative law; Foreign capital investments; Hukuksal korunma; Investissement étranger; Investments; Karşılaştırmalı hukuk; Legal protection; Organization for the Harmonization of African Business Law; Ticaret Kanunu Uyum Örgütü; Turkish law; Türk hukuku; Yabancı sermaye yatırımları; Şirketler hukuku